Za lepší podmínky pro jízdu na kole

Mnozí z nás to jistě zažili, překážky, výmoly, chybějící stojany či všemožné absurdity na naší trase a snaha je vyřešit zdá se býti marným bojem. Naštvanost vzrůstá a chuť ráno sednout za řidítka uvadá. Online platforma Cyklisté sobě je tu od toho toho, aby se všem cyklistům, ale i  koloběžkářům, bruslařům, skejtařům jezdilo lépe. Díky ní můžete i vy zavdat ke zlepšení problémových míst vaší trasy, podělit se o fotodokumentaci místa a o návrh řešení, všechny vaše nápady a zkušenosti můžete zanášet přímo do mapy kdekoliv v Česku. Lze vytvářet a podněcovat diskuse na palčivá témata a společně hledat ta nejvhodnější řešení pro danou lokalitu. O váš podnět se můžete podělit přímo s politiky a úřady.

Situace v České republice se vyvíjí nadějně! Stále více měst a obcí se pouští do stavby stezek a dalších opatření. Leckde nadšení místní politici čekají na další nápady, které jim obhájí a usnadní jejich snažení. Přidat nápad do mapy znamená dát svému nápadu šanci žít. Díky aktivitě na Cyklisté sobě se podařilo již padesát nápadů proměnit v realitu.

K používání Cyklistů sobě se mimo Prahu přihlásili místní skupiny v Ústí nad Labem, Liberci a Jablonci nad Nisou, Hradci Králové, Mostě, Plzni, Mladé Boleslavi a Ostravě. Nápady se objevily v mapě i v Českých Budějovicích, Jihlavě, Brně a Pardubicích. Všude tam je tedy možné už nyní prozkoumat a přispět s troškou do mlýna.

Máte cestou nějakou tu překážku? Nebo nutkavou myšlenku, jak vylepšit stávající situaci? Pak se přihlaste na www.cyklistesobe.cz, zadejte si svou trasu do práce nebo oblast, kterou projíždíte, a dejte hlas místům, kde se vyskytují problémy. Chcete-li být více činní, přihlaste se do místní skupiny nebo založte novou a přinášejte možná řešení.  Platforma Cyklisté sobě vám dává nejjednodušší nástroj, jak měnit podmínky pro jízdu na kole k lepšímu.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Kola. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.