Turnaj Sex, milk & POLO podruhé!

O víkendu 15. až 16. září 2012 se na hřišti u ZŠ Polabiny 1 v ulici Družstevní v Pardubicích uskuteční druhý ročník největšího bikepolového turnaje v České republice, Sex, milk & POLO. Stejně jako vloni na jaře, kdy sdružení Město na kole pořádalo turnaj poprvé, se do Pardubic sjedou nejlepší týmy z téměř celé střední Evropy. Těšit se můžete na hráče z Rakouska, Německa, Polska a Maďarska a na tři české týmy, z nichž dva jsou přímo domácí.

Počátky bikepola sahají až na přelom 19. a 20. století, moderní pólo ale vzniklo zhruba před deseti lety v komunitě amerických messengerů. Vybavení ke hře není složité – pro začátek postačí jakékoliv kolo a pálka vyrobená z lyžařské hůlky a plynařské trubky. Zkušenější bikepolisti si svá kola přizpůsobují tak, že zužují řidítka, přidávají dvojitou brzdu, disky, používají široké pláště. Samozřejmostí kvůli obratnosti je lehký převod. Při samotné hře proti sobě stojí dva týmy o třech lidech. Během deseti minut se snaží vstřelit gól do menší branky, nebo mezi dva dopravní kužely. Pokud se jedné straně podaří dát pět gólů, zápas končí okamžitě.

Pardubičtí hráči objevili bikepolo před třemi lety. Od té doby se pravidelně schází a zúčastňují se i mezinárodních soutěží.

Víkendová akce začne v sobotu v deset hodin ráno, končí se vpodvečer a tento den se bude hrát systémem každý s každým. V neděli, kdy jsou na programu vyřazovací boje, se opět začíná dopoledne. Očekávat můžete plno zábavy, jídla a pití, hudby, soubojů a branek.

Připojte se k události na FB.

Sponzorem akce je VeloBlažek.

Příspěvek byl publikován v rubrice Události. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.